Tečaj higijenskog minimuma

TEČAJ HIGIJENSKOG MINIMUMA ZA OSOBE KOJE RADE S HRANOM I VODOM ZA PIĆE
 

Tečaj higijenskog minimuma održava se prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09 i 130/17)  i Pravilniku o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane (NN 116/2018.)

Osobe koja rade u primarnoj proizvodnji hrane (proizvodi tla, stočarstva, lova i ribolova) i s njom povezanim djelatnostima, ne moraju polagati tečaj zdravstvenog odgoja.

Osobe koje su završile srednjoškolsko strukovno obrazovanje za prehrambeno-prerađivačka i ugostiteljska zanimanja imaju usvojena potrebna znanja za rad u svim djelatnostima i upućuju se na tečaj nakon pet godina od dana završetka strukovnog obrazovanja.

Osobe koje su završile sveučilišni diplomski studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz područja: medicine, farmacije, sanitarnog inženjerstva, biokemijskog inženjerstva, prehrambenog inženjerstva, nutricionizma, biologije, biotehnologije i veterinarskih znanosti posjeduju potrebna znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni te su izuzete od obveze pohađanja tečaja (Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (N.N. 130/2017 od 27.12.2017.)

Tečaj je potrebno obnavljati svakih 5 godina.

Tečaj se provodi po osnovnom i proširenom programu, o čemu više možete pročitati u tablici:

OSNOVNI PROGRAM

Za polaznike po osnovnom programu ne održava se nastava.

Polaznici po osnovnom programu prijavljuju se na provjeru znanja (ispit) koji može biti najranije 7 dana od zaprimljene prijave.

Prijavnica za pristupanje provjeri znanja po osnovnom programu preuzima se ovdje.

Popunjenu prijavnicu za pristupanje provjeri znanja potrebno je dostaviti u Zavod za javno zdravstvo putem faksa (044/548-554), e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno.

Edukacijske materijale za osnovni program možete preuzeti ovdje.

Cijena tečaja higijenskog minimuma po osnovnom programu iznosi 18,25 EUR (PDV uključen).

Na provjeru znanja mora se donijeti potvrda o uplaćenom tečaju.

 

PROŠIRENI PROGRAM

Za polaznike po proširenom programu održava se nastav u trajanju od 15 sati/ 3 dana.

Iznimno, za osobe koje obavljaju sezonske poslove u proizvodnji i /ili ugostiteljstvu, tečaj po proširenom programu provodi se putem odobrenih edukativnih materija ( ne moraju na predavanja).

Prijavnicu za tečaj higijenskog minimuma po proširenom programu možete preuzeti ovdje

Popunjenu prijavnicu za pristupanje provjeri znanja potrebno je dostaviti u Zavod za javno zdravstvo putem faksa (044/548-554), e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno.

Edukacijske materijale za prošireni program možete preuzeti ovdje.

Prvi dan predavanja treba donijeti potvrdu o uplaćenom tečaju.

Cijena tečaja higijenskog minimuma po proširenom programu iznosi 36,50 EUR (PDV uključen).

 

PROVJERA ZNANJA (ISPIT)

Provjera znanja provodi se najranije u roku od sedam dana, a najkasnije u roku od 30 dana od dana odslušane teorijske nastave ili prijave za provjeru znanja po osnovnom programu.

Polaznici tečaja biti će telefonski ili putem e-maila obaviješteni o terminu provjere znanja.

Polaznici po osnovnom programu i osobe koje obavljaju sezonske poslove u proizvodnji i /ili ugostiteljstvu na provjeru znanja moraju donijeti potvrdu o uplaćenom ispitu, te osobnu iskaznicu.

Polaznik koji nije zadovoljio na provjeri znanja, u roku 24 sata podnosi pismeni zahtjev za ponovnom provjerom znanja i snosi troškove.

Zahtjev za ponovnom provjerom znanja preuzmite ovdje.

Cijena ponovne provjere znanja iznosi 6,64 EUR (PDV uključen)

Sve ostale informacije možete dobiti na broj telefona 044/567-166.




RAD S KOZMETIKOM I U OBJEKTIMA ZA ULJEPŠAVANJE (KOZMETIČKI SALONI, FRIZERSKI SALONI, SALONI ZA TETOVIRANJE…)

Tečaj za stjecanje potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti održava se prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09 i 130/17) ) i Pravilniku o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti (NN 116/2018.)

Tečaju za stjecanje potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti obvezne su prisustvovati osobe koje obavljaju poslove u proizvodnji, odnosno prometu kozmetičkih proizvoda, a koje na svojim radnim mjestima dolaze u neposredan dodir s kozmetičkim proizvodima, te fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost pružanja usluga njege ili uljepšavanja lica i tijela, kao i osobe koje obavljaju poslove unošenja boja i stranih tijela u kožu i sluznice.

Osobe koje su završile srednjoškolsko strukovno obrazovanje u programima za gore navedene djelatnosti imaju usvojena potrebna znanja za rad i na tečaj se prijavljuju 5 godina od dana završetka srednjoškolskog strukovnog obrazovanja. Tečaj se obnavlja svakih 5 godina.

Osobe koje su završile sveučilišni diplomski studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz područja: medicine, farmacije, medicinske biokemije i sanitarnog inženjerstva posjeduju potrebna znanja o sprečavanju zaraznih bolesti i osobnoj higijeni te su izuzete od obveze pohađanja tečaja (Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (N.N. 130/2017 od 27.12.2017).
Za osobe koje prvi puta pohađaju tečaj organizira se teorijska nastava u trajanju od 8 nastavnih sati nakon koje se vrši provjera znanja (ispit).

Osobe koje obnavljaju znanje nakon 5 godina polažu ispit bez prethodnog pohađanja teorijske nastave.

Ispit se polaže najranije u roku 7 dana, a najkasnije u roku od 30 dana od dana odslušane teorijske nastave.

Od zaprimanja prijave u Zavod do provjere znanja ne smije proći više od 30 dana.

Polaznik koji nije zadovoljio na ispitu, u roku 24 sata podnosi pismeni zahtjev za ponovnim polaganjem i snosi troškove istog.

Na provjeru znanja mora se donijeti potvrda o uplaćenom tečaju.

Prijavnica za predavanja ili pristupanju provjeri znanja preuzima se ovdje.

Zahtjev za ponovnu provjeru znanja možete preuzeti ovdje.

Popunjenu prijavnicu za teorijsku nastavu ili provjeru znanja potrebno je dostaviti u Zavod za javno zdravstvo putem faksa (044/548-554), e-maila ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) ili osobno.

Edukacijske materijale za tečaj možete preuzeti ovdje.

Cijena tečaja za stjecanje potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti (uključena teorijska nastava i ispit) iznosi 21,90 EUR (PDV uključen)

Cijena ispita iznosi 10,95 EUR (PDV uključen)

Cijena ponovne provjere znanja iznosi 6,64 EUR (PDV uključen)

Sve ostale informacije možete dobiti na broj telefona 044/567-166.