Zubna putovnica

zubnaPrema strateškom planu promicanja i zaštite oralnog zdravlja djece u ponedjeljak 12. prosinca 2016. godine u sisačkom Hotelu Panonija u organizaciji Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije održano je predstavljanje pilot projekta „Zubna putovnica" u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Cilj projekta je utvrđivanje dentalnog statusa djece pri upisu u prvi razred osnovne škole, te provođenje preventivnih pregleda s ciljem očuvanja zubnog zdravlja djece. Za pilot projekt izrađen je jedinstveni obrazac dentalnog statusa „Zubna putovnica" (tzv. potvrda za školu) kojim se želi osigurati kontinuitet skrbi doktora dentalne medicine za dentalno zdravlje djece, što je osnovni preduvjet za unaprjeđenje oralnog zdravlja.

Projekt „Zubna putovnica" predstavili su dr. Anka Kvesić-Jurišić, dr. dent. med., i dr. Ana Malenica iz Ministarstva zdravstva, ravnatelj HZJZ doc. dr. sc. Krunoslav Capak, dr. med., njegova zamjenica dr. sc. Ivana Pavić-Šimetin i mr. sc. Marijana Radić, te prof. dr. Hrvoje Jurić, predstojnik Zavoda za dječju i preventivnu stomatologiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predstavljanju projekta nazočio je i voditelj Područnog ureda HZZO u Sisku Andrej Butorac, a sve prisutne u ime Sisačko-moslavačke županije pozdravila je zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr. Inoslav Brkić.

Sudionici u pilot projektu „Zubna putovnica" su Služba za školsku i sveučilišnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i doktori dentalne medicine naše županije.

zubna1 zubna2

 zubna3 zubna4