Svjetski dan svjesnosti o autizmu

orto00001Ravnatelj ZZJZ SMŽ dr. Inoslav Brkić u subotu 2. travnja 2016. godine kao izaslanik župana Ive Žinića prisustovao je edukativnoj tribini Uloga ortomolekularne medicine u terapiji poremećaja iz autističnog spektra & Elementi TEACCH-a u individualnom radu radnog terapeuta, koja je održana povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u Galeriji Sveti Kvirin sisačkog Doma kulture Kristalna kocka vedrine.
Nakon uvodnih riječi izvršne direktorice Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Aleksandre Milković, dipl.nov., skup je u ime župana pozdravio dr. Inoslav Brkić, zaželio uspješan rad, te kazao kako će nas u čudesan svijet ortomolekularne medicine uvesti dr. Tamara Stević, konzultantica u Poliklinici Simbex u ambulanti ortomolekularne medicine i majka djeteta s poremećajem iz autističnog spektra.
Ortomolekularna medicina je forma komplementarne i alternativne medicine koja teži održavanju zdravlja i sprečavanju ili tretiranju bolesti putem optimizacije nutricionog unosa. Naziv ortomolekularan osmislio je Linus Pauling jedan od najbriljantnijih znanstvenika i istraživača 20. stoljeća na čijim postavkama i leži ortomolekularna medicina, jer uvažavajući individualnost svakog pojedinca najvažniji dio predstavlja pravilan i izbalansiran unos hranjivih tvari, bilo preko prehrane ili preko dodataka prehrani.
O elementima TEACCH-a u individualnom radu radnog terapeuta govorila je Sanja Dijanić, bacc.therap.occup. 

orto00002 orto00003

orto00004 orto00005