Svjetski tjedan podizanja svijesti o važnosti kuhinjske soli

Već tradicionalno, treće godine za redom, Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije obilježio je Svjetski tjedan podizanja svijesti o važnosti kuhinjske soli. Ovogodišnje obilježavanje održano je 16. ožujka 2017. godine u Velikom kabinetu Sisačko-moslavačke županije.

Ovogodišnjem obilježavanju Svjetskog tjedna podizanja svijesti o važnosti kuhinjske soli uz župana Ivu Žinića i pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrbi i branitelje Darka Drbljanina prisustvovali su i gospodarstvenici Sisačko-moslavačke županije koji se bave proizvodnjom kruha, kolača, te preradom mesa i mesnih proizvoda: Snježana Kožić, dipl. ing, iz Mlina i pekara d.o.o Sisak, Adolf Cvanciger, predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije i predstavnik Promes Cvanciger d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge, Enver Morina, vlasnik Pekare Edi iz Petrinje i predsjednik Ceha proizvodnje i usluga Udruženja obrtnika Petrinja, Nikolina Kukolić Vinković, vlasnica Proizvodnje i prodaje domaćih kolača Sunce iz Nebojana pokraj Petrinje, Elmir Klaić iz GRAND UGO d.o.o. za trgovinu i usluge iz Siska, prepoznatiljivi po svijetu bureka i pita „Baš burek“, Boris Bingula, vlasnik mesnice Bingula iz Popovače, Zdravko Prosenjak, vlasnik Mesnice Prosenjak iz Siska, Andrija Kojundžić, vlasnik Mesnice Kojundžić iz Siska.
Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije predstavljali su ravnatelj dr. Inoslav Brkić, dr Sonja Pajtlar, voditeljica Službe za epidemiologiju, Danijela Prša Gavrić, dipl. ing., voditeljica Službe za zdravstvenu ekologiju i Bojana Lovreković, dipl. sanit. ing., predsjednica Stručnog vijeća.

U proteklih godinu dana zajedno smo doprinjeli smanjenju soli u pekarskim proizvodima i mesnim prerađevinama na našem županijskom prostoru što su potvrditi i naši gosti predstavnici proizvođača pekarskih proizvoda i mesnih prerađevina, koji su govoriti o svojim iskustvima.